Barcelona

Montilla diu que la negociació del finançament no pot ser eterna i no descarta tancar-la sense acord

El president de la Generalitat, José Montilla, ha deixat clar que la negociació del finançament per a Catalunya no pot durar eternament, i ha avisat que si no s'arriba a un acord amb el govern espanyol ben aviat tancarà les negociacions. Amb aquestes paraules, que ha dit durant la sessió de control al Parlament, Montilla dóna suport a les tesis del negociador i conseller d'Economia, Antoni Castells, qüestionat per haver dit que aviat s'haurà de decidir si se signa o no. En una conversa informal amb els periodistes, Montilla ha rebutjat un avançament electoral en cas que el finançament acabi sense acord i ha dit que estaria disposat a governar, fins i tot, en minoria.

Actualitzat
Arran d'una pregunta del grup parlamentari de CiU, el president de la Generalitat ha advertit el govern espanyol que no pensa allargar la negociació del finançament de manera indefinida i ha afegit que està disposat a "tancar aquest capítol" sense un acord.

Montilla i el conseller Castells han aprofitat que tenien sessió a la cambra per reunir-se en privat. Segons ha explicat després el president de la Generalitat, "estem treballant per obtenir el millor finançament possible, amb la millor xifra possible i en el termini més breu possible". Montilla ha afegit que "haurem de tancar aquest capítol, espero que satisfactòriament, en algun moment, i si no hi ha acord ni en la quantitat ni en el model, igualment l'haurem de tancar".

El diputat convergent Oriol Pujol ha respost al president de la Generalitat que la seva posició "no és tolerable"; una posició que, segons Pujol, passa per "allargar-se la vida" per "la via de no arreglar el tema del finançament".

Anar al contingut