Barcelona

Maragall veu "inacceptable" que els sindicats demanin als pares no dur els nens a l'escola per la vaga

El conseller d'Educació Ernest Maragall ha dit que no és acceptable que alguns sindicats hagin enviat cartes als pares demanant que avui no portin els fills a l'escola el dia de la vaga. En la inauguració del Saló de l'Ensenyament, Ernest Maragall ho ha considerat una mesura de pressió excessiva. Maragall ha dit que "es pot exercir el dret a la vaga", però al mateix temps cal vetllar pels drets dels pares "que la institució escolar atengui els seus fills". Maragall ha conclòs que "una cosa és que no hi hagi docència, i una altra que no hi hagi escola; són dues coses diferents i s'han de saber distingir, s'han de saber exercir els drets amb responsabilitat".

Actualitzat
"Entenc que la nova llei d'educació provoqui temors i resistències, però no entenc que es castigui les famílies", ha dit el conseller després d'inaugurar el Saló de l'Ensenyament.

Maragall ha afegit que "la decisió dels sindicats de fer la vaga és legítima, però errònia". I ha afegit que "no és admissible" que els sindicats hagin enviat cartes als pares demanant que no duguin els fills a l'escola el 19 de març. Segons la seva opinió, "és lògic que hi hagi discrepàncies i coses per resoldre", però el camí per solucionar-les "no té per què passar per castigar les famílies".

"Estic convençut que després de la vaga arribarem a una entesa perquè tots volem millorar el sistema d'ensenyament", ha assenyalat.


Anar al contingut