Castelldefels

El fiscal demana presó per a dos policies per la seva implicació en la trama de suborns del Saratoga

La jutge que investiga la trama de suborn a canvi d'impunitat policial relacionada amb els clubs de cites Saratoga i Riviera, de Castelldefels, ha pres declaració als imputats en el cas. A dos d'ells, un sotsinspector i un agent, els ha deixat en llibertat amb càrrecs. Encara no ha pres una decisió sobre l'exdirector de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedat documental (UCRIF), que van detenir dilluns els Mossos d'Esquadra, i el seu successor al càrrec. El fiscal els acusa de suborn i revelació de secrets, i demana penes de presó que, en el cas de l'actual director de la UCRIF, seria eludible sota fiança de 5.000 euros.

Actualitzat
Aquest alt responsable de la UCRIF és l'únic dels quatre imputats que encara continuava treballant en aquesta Unitat. En la seva declaració, ha negat haver acceptat diners dels propietaris del Saratoga i del Riviera. També ha dit que no té res per amagar. Ho ha assegurat després que el tribunal ha reproduït unes converses telefòniques seves que li van ser intervingudes.

No han transcendit detalls de la declaració que ha fet l'exdirector de la UCRIF, que actualment treballava en una empresa privada de seguretat. El fiscal l'acusa dels delictes de revelació de secrets i de suborn perquè entre el 2002 i el 2007 va cobrar, presumptament, unes sumes importants de diners dels responsables dels dos prostíbuls. A canvi, els advertia de possibles batudes policials. Durant les pròximes hores la jutge decidirà si l'envia o no a la presó.

També han declarat davant la jutge un inspector de policia, que actualment estava destinat a Alacant, i un exagent, que treballava a la mateixa empresa de l'exdirector de la UCRIF. La fiscalia no ha demanat cap mesura cautelar, i la jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos investiguen les activitats del Saratoga i el Riviera des de fa un any. De moment, la jutge ha enviat a la presó tres persones: el director, un soci propietari del Saratoga i un soci propietari del Riviera, imputats per haver fomentat la prostitució il·legal i suborns, d'entre altres delictes. No es descarta que la magistrada enviï alguna persona més a la presó.
Anar al contingut