Els atracaments a joieries augmenten un 120% el 2008

Els delictes contra joieries a Catalunya van augmentar un 120% durant el 2008, respecte de l'any anterior. Segons un informe del Col·legi de Joiers de Catalunya, una de cada deu joieries va ser objecte d'un atac durant l'any passat. Els delictes que més han crescut són les estafes i els furts, que s'han multiplicat per quatre, mentre que els robatoris amb força -és a dir, quan els establiments estan tancats- s'han triplicat.El Col·legi de Joiers creu que amb la crisi econòmica totes aquestes dades encara empitjoraran el 2009.

Actualitzat
El sector diu que se sent desemparat pels poders executiu i judicial i demanen que es destinin més recursos a dissuadir aquesta mena de delictes. En aquest sentit, la Comissió de Treball amb els Mossos d'Esquadra establerta aquest 2009 centra bona part de les esperances de reducció de les xifres negatives que té el sector.

Detenció a Tàrrega
Precisament avui s'ha conegut la detenció de cinc persones pel robatori de joies per valor de 120.000 euros a Tàrrega. Els fets van passar la setmana passada a la capital de l'Urgell i la víctima va ser un empresari que es dedica a la compravenda de joies a particulars. Segons s'ha pogut saber, l'home es va presentar a casa d'una dona que li havia demanat que li mostrés un bon nombre de joies, en va vendre quatre i va marxar. Al carrer, un lladre el va empènyer i li va estirar la bossa de mà on duia les joies. Dels cinc detinguts pel cas, tres són a la presó i s'ha pogut recuperar part del botí.
Anar al contingut