Manresa

Unes 8.000 persones ressegueixen el camí de la sèquia al Bages

A peu, a cavall o amb bicicleta. El mitjà de transport no té importància. Ja fa 25 anys que es fa la Transèquia, la popular marxa que recorre els 26 quilòmetres de la sèquia de Manresa, que abasteixen d'aigua part del Bages. Veïns de poblacions del Bages s'ha reunit aquest diumenge per participar en aquesta popular caminada. Unes 8.000 persones han participat a la marxa.

Actualitzat
Per celebrar els 25 anys de la popular marxa, en aquesta edició s'hi han apuntat prop de 8.000 persones. L'itinerari, com ja és habitual, s'ha pogut seguir a peu, amb bicicleta o a cavall.

La sèquia es va construir al segle XIV per alliberar la població del Bages d'una llarga sequera. I ara serveix per portar l'aigua del Llobregat a Manresa. Un dels participants, Domènec Vilaseca, ha explicat que "va ser una important obra hidràulica a Catalunya perquè era complicat dissenyar, per la distància i pel desnivell, que anés arribant de manera natural aquesta aigua fins a Manresa alehores, i fins al Parc de l'Agulla, ara".

La caminada ha tingut el punt final al Parc de l'Agulla de Manresa. Allà, com sempre, la jornada ha acabat amb diverses activitats festives.
Anar al contingut