Madrid

Garzón pren declaració al sastre de Camps en relació amb la trama de corrupció al PP

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha pres declaració aquest matí al sastre que va confeccionar els vestits que el suposat cap de la trama hauria regalat al president valencià, Francisco Camps. Tot just tornar del seu viatge de feina a Guatemala, el magistrat ha reprès avui els interrogatoris sobre la presumpta trama de corrupció que esquitxa el PP. Les primeres declaracions del sastre José Tomàs són les que haurien implicat el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, en la trama de corrupció que afectaria el PP.

Actualitzat
El jutge Baltasar Garzón prendrà declaració a José Tomàs en el marc de l'anomenat "cas Gürtel", que el magistrat ha reprès després de tornar del seu viatge d'una setmana a Guatemala. El sastre ha comparegut al jutjat central d'instrucció número 5 com a testimoni de la causa que investiga la presumpta trama de corrupció que afectaria el PP. La investigació mira d'aclarir si s'haurien ofert regals i suborns a autoritats i funcionaris d'administracions del PP de Madrid i València. En sortir dels jutjats, ni el sastre ni el seu advocat no han volgut fer cap tipus de declaració.

Els vestits de Camps

Segons una interlocutòria dictada pel jutge Garzón, el president d'Orange Market, anomenat El Bigotes, hauria pagat a Camps vestits per un import de 12.783 euros. A canvi, n'hauria obtingut la concessió d'adjudicacions per aquesta empresa. Entre els vestits que el sastre de Camps hauria elaborat hi ha "un esmòquing confeccionat per anar a Nova York i una armilla blanca per a una recepció al Vaticà", així com "una americana esport, una esportiva Barbour, una jaqueta austríaca i una de fantasia".

La interlocutòria que el jutge Garzón va elaborar abans d'inhibir-se parcialment en favor del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, indica que el president de la Generalitat va anar a les botigues de Madrid Milano i Forever Young a instàncies del president d'Orange Market per tal d'"adquirir roba", ja que en aquestes establiments hi treballava el sastre José Tomàs, que era "una persona de la seva confiança".

Trucades al sastre

Precisament, la implicació de Camps en la trama es basa en les declaracions que fins ara ha fet el sastre José Tomàs i la imputada Isabel Jordán, a més de per factures, documents i anotacions comptables que s'han intervingut al president valencià. Precisament va ser durant aquesta primera presa de declaracions, el passat 9 de febrer, quan el sastre va rebre diverses trucades de Camps, nou segons algunes fonts.

Anar al contingut