Monistrol de Montserrat

Reobren els accessos a Montserrat pel cremallera després de gairebé tres mesos tancat per una esllavissada

Fins avui, l'única manera d'accedir al monestir entre setmana era amb l'aeri. Això feia que els treballadors triguessin dues hores més que de costum a arribar a Montserrat. Pel que fa als accessos per carretera, a partir d'aquest cap de setmana els vehicles particulars podran accedir-hi tots els dies de la setmana a qualsevol hora, tot i que es continuarà dues setmanes més amb un sol carril regulat per semàfors, però la previsió és que el 27 de març es pugui normalitzar el trànsit del tot. Al febrer es va obrir la carretera principal durant els caps de setmana de 7 a 22 hores de forma provisional.

Actualitzat
Durant aquests gairebé tres mesos amb els accessos tancats, les botigues i l'hotel han vist com es reduïa el volum de negoci, en baixar un 80% el nombre de visitants. Això ha fet que molts negocis hagin hagut de fer reajustaments laborals.

La Generalitat i el Patronat de la Muntanya van anunciar fa uns dies que invertiran 4 milions d'euros fins al 2011 en estudis i tasques geològiques de seguretat i consolidació que començaran aquest mateix any. El conseller Joaquim Nadal va assegurar que aquests treballs seran "constants i no s'esperarà que es produeixin més esllavissaments per començar".
Anar al contingut