Andorra

El secret bancari desapareixerà d'Andorra abans de finals d'any

Andorra es comprometrà per llei a aixecar el secret bancari abans de finals d'any. La norma que ho permetrà ha d'estar aprovada a finals d'estiu. Tot plegat farà que Andorra deixi d'aparèixer en els llistats de països considerats paradisos fiscals.

Actualitzat
El cap del govern en funcions d'Andorra, Albert Pintat, ha signat una declaració unilateral per la qual es compromet a aprovar una llei que suposi l'aixecament de l'actual secret bancari. Segons el document, batejat com a Declaració del Principat d'Andorra, el pròxim govern d'Andorra que sorgeixi després de les eleccions generals previstes pel dia 26 d'abril haurà d'aprovar abans de l'1 de setembre un projecte de llei que modificarà l'actual secret bancari en aquells casos on hi hagi un intercanvi d'informació amb altres països a través d'acords bilaterals. Aquest projecte de llei, segons la citada declaració, haurà de ser aprovat posteriorment pel Parlament andorrà, "com a molt tard", el 15 de novembre de 2009.

El primer país amb el qual Andorra s'ha compromès a signar un acord d'intercanvi d'informació fiscal és França, però a la llista ja hi figuren altres països com Espanya, Portugal i Luxemburg.

Fonts del govern andorrà han confirmat que durant les pròximes hores està previst que l'OCDE emeti un comunicat que analitzi els canvis que podria representar per a Andorra la firma d'aquesta declaració. Actualment figura com país no cooperant a la llista oficial de paradisos fiscals de l'organisme, juntament amb Mònaco i Liechtenstein.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut