Nova York

Bill Gates recupera el tron dels rics en una llista de fortunes tocades per la crisi

Rics, i molt, però menys. D'aquesta manera es podria resumir la situació de les grans fortunes del planeta, a partir de la llista que publica anualment la revista "Forbes". La d'aquest any conclou que Bill Gates torna a ser l'home més ric, seguit de Warren Buffet, que l'any passat li va prendre el tron, i de Carlos Slim. D'entre els espanyols, l'empresari gallec Amancio Ortega, l'home d'Inditex, torna ser el primer a la llista i puja fins al desè lloc. La crisi, però, fa caure sis noms espanyols i redueix des de les 1.125 de l'any passat fins a 793 les persones que en formen part. És a dir, que ara hi ha 793 persones que poden acreditar una riquesa neta superior als 1.000 milions de dòlars.

Actualitzat
La llista de "Forbes" conclou que els multimilionaris sumaven l'any passat 4,4 bilions de dòlars, mentre que ara la xifra s'ha rebaixat fins als 2,4 bilions. El líder el de la classificació, Bill Gates, que va ocupar el primer lloc tretze anys consecutius fins que l'any passat li va prendre Warren Buffet, acumula una fortuna neta de 40.000 milions de dòlars, 18.000 milions menys que abans. Buffet, al seu torn, passa dels 62.000 milions de l'any passat a 37.000. El tercer del rànquing, el magnat de les telecomunicacions Carlos Slim, té una fortuna de 35.000 milions, 25.000 menys que l'any passat.

Pel que fa a l'amo de Zara, Amancio Ortega ha pujat fins a desena posició -l'any passat era el vintè- tot i haver perdut 1.900 milions de dòlars, segons els càlculs de "Forbes". Ara la fortuna de l'empresari gallec és de 18.300 milions de dòlars.
 
Els altres espanyols presents a la classificació són la cofundadora d'Inditex, Rosalía Mera, el propietari de Mango, Isak Andic, les germanes Koplowitz i els "Albertos" -Cortina i Alcocer-, així com Emilio Botín, president del Santander, entre d'altres.

Han caigut de la llista el fundador de Ferrovial, Rafael del Pino, que l'any passat era el segon espanyol més ric del món, el financer Juan Abelló, el president de Sol Meliá, Gabriel Escarrer, el primer accionista de Colonial, Luis Portillo, l'expresident de Sacyr, José Manuel Loureda, i l'actual president de la constructora, Luis del Rivero.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut