Winnenden

Un noi mata 16 persones en un tiroteig en una escola alemanya i se suïcida

Un total de 16 persones han mort després que un jove ha obert foc en una escola a Alemanya. Els fets han passat en un centre situat a la localitat de Winnenden, a prop de Stuttgart, al sud-oest d'Alemanya. L'autor del tiroteig, un exalumne de 17 anys que s'ha suïcidat després de la massacre, hi ha irromput i s'ha posat a disparar indiscriminadament. Després, ha fugit amb un vehicle fins a un centre comercial, on ha mort dues persones més i ha ferit dos policies greument.

Actualitzat
Tiroteig en una escola de la ciutat de Winnenden, d'uns 25.000 habitants i situada a prop de la capital del land de Baden-Württemberg, al sud-oest del país. Els fets han passat a quarts de deu del matí d'aquest dimecres, quan un jove de 17 anys que era un exalumne del centre hi ha entrat armat amb un fusell, s'ha dirigit a dues de les aules i ha començat a disparar de manera indiscriminada.

El balanç total de víctimes és de 16 persones mortes, inclòs l'agressor. Es tracta de nou alumnes de l'escola, tres mestres, un jardiner que treballava al centre i dos vianants que han estat abatuts durant un segon tiroteig que s'ha produït després que l'agressor ha aconseguit fugir. També hi ha ferits de diversa consideració.

En un primer moment l'agressor ha marxat del lloc dels fets a peu, però després ha segrestat el conductor d'un vehicle i l'ha alliberat poc després per continuar tot sol la fugida. La policia ha desplegat de seguida un important dispositiu per detenir el noi, i la persecució ha durat en total tres hores.

Tot plegat ha acabat en una centre comercial d'una localitat anomenada Wendlingen, situada a uns 40 quilòmetres de Winnenden. El noi ha pogut arribar-hi amb el vehicle i allà ha tornat a obrir foc i ha mort els dos vianants. A més ha ferit dos policies.

Les primeres informacions asseguraven que el noi havia estat abatut per les forces policials, però a la tarda fonts oficials han confirmat el desenllaç d'aquesta macabra història assegurant que el noi s'ha suïcidat després que un agent li disparés un tret a la cama.

Col·lecció d'armes

No se sap encara què ha impulsat l'agressor a assaltar l'escola, que té un miler d'alumnes, i cometre la matança. Segons sembla, però, hi va estudiar fins l'any passat. Els alumnes del centre, així com els familiars de les víctimes i el personal que hi treballa són atesos per psicòlegs que els ajuden a afrontar els fets.

Segons informen alguns mitjans locals, al domicili familiar del jove, que anava vestit amb roba paramilitar de color negre en el moment dels fets, s'hi hauria trobat un important col·lecció d'armes que seria propietat del pare. La policia hauria entrat a l'habitatge per realitzar-hi un escorcoll.

Els fets coincideixen amb dos tirotejos més que hi ha hagut també aquest dimarts, un als Estats Units, amb un balanç de nou morts, i una altre en un ambulatori de Múrcia. En tots tres casos els agressors han disparat indiscriminadament.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut