Moratalla

Presó provisional per a l'home que va matar a trets una metgessa a Múrcia

El jutjat d'instrucció de Caravaca ha ordenat presó provisional per al presumpte autor del tiroteig que va provocar la mort d'una metgessa a Moratalla, a Múrcia, i en què també ha quedat ferit un conductor d'ambulància. El detingut, un taxista jubilat, està acusat de dos delictes d'assassinat, un dels quals en grau de temptativa, tinença il·lícita d'armes i amenaces. Els fets van passar dimarts a la nit en un ambulatori, on l'home es va presentar perquè li donessin oxigen. Un cop a la consulta, va disparar contra la doctora resident que l'atenia de guàrdia a Urgències i un condcutor d'ambulància, que es va acostar al lloc dels fets en sentir els trets. La dona va morir hores després de l'agressió, mentre que l'altre ferit està estable.

Actualitzat
Dimecres cap a dos quarts d'una de la matinada, un taxista jubilat va entrar a l'ambulatori de Moratalla, a Múrcia, i va obrir foc indiscriminadament. Una doctora de 34 anys que estava de guàrdia va rebre quatre trets al cap i al pit i el van traslladar en estat molt greu a l'Hospital Virgen de la Arrixaca de Múrcia, on va morir. Tant la delegació del govern espanyol a Múrcia com la Conselleria de Sanitat de la comunitat havien explicat que la dona tenia "poques possibilitats de supervivència". Un conductor d'ambulàncies també en va resultar ferit, però només d'un tret, i el van traslladar a l'Hospital de Caravaca de la Cruz, on es manté estable.

Segons les primeres investigacions de la Guàrdia Civil, el presumpte autor dels trets va anar dimarts a la tarda al centre de salut perquè sembla que tenia problemes asmàtics. Després es va traslladar a l'Hospital de Caravaca de la Cruz per buscar una altra opinió, ja que no estava d'acord amb el que li havien dit a Moratalla. Tot seguit va tornar a Moratalla armat amb un revòlver, es va tornar a presentar a l'ambulatori i va començar a disparar. Segons fonts de la investigació, l'home no estava conforme amb l'assistència que va rebre al centre de Moratalla.

El delegat del govern espanyol a Múrcia, Rafael González Tovar, va comentar que el presumpte agressor no havia tingut cap contacte previ amb la doctora ni tampoc amb el conductor d'ambulàncies. Per la seva banda, la consellera de Sanitat, María Ángeles Palacios, va afirmar que el centre de salut té càmeres de seguretat, i va assegurar que l'actuació del servei d'emergències va ser "impecable".

Palacios va participar, dimecres al migdia, en una aturada de cinc minuts a les portes de l'ambulatori de Moratalla, convocat a tots els centres de salut de Múrcia, en suport de les víctimes.
Anar al contingut