Madrid

El Suprem diu que no es pot fer segon de Batxillerat amb tres suspensos o més a primer

El Tribunal Suprem ha tombat una norma que permetia que els estudiants de Batxillerat combinessin assignatures de primer i segon curs en comptes d'haver de repetir tot primer. Concretament, es tracta de l'apartat del reial decret del 2007, que estipula que els alumnes amb tres o quatre suspensos de primer poden optar a repetir només les matèries no superades i combinar-les amb algunes assignatures de segon. El Suprem ha anul·lat ara aquesta possibilitat d'acord amb un recurs de la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament. El Tribunal considera que el decret vulnera la llei orgànica d'educació, que segons el Suprem "no preveu" la modalitat de combinar assignatures de primer i segon curs.

Actualitzat
L'organització que va recórrer contra la norma es remet a la llei orgànica d'educació (LOE), que estableix que l'alumnat pot passar al segon curs de Batxillerat sempre que ho hagi aprovat tot o que tingui una "avaluació negativa en dues matèries, com a màxim". És a dir, que el límit fixat són dos suspensos. Aquesta entitat, la FERE, també al·lega problemes d'organització a causa d'aquestes matrícules combinades, que permeten fer una mena de curs pont entre primer i segon.

L'apartat del reial decret que ha tombat el Suprem obre als alumnes la porta a la modalitat de combinar assignatures de primer i segon. Concretament, estableix que "aquells que tinguin avaluació negativa en tres o quatre matèries podran optar a repetir el curs en la seva totalitat o bé matricular-se de les matèries suspeses de primer i ampliar l'esmentada matrícula amb dues o tres matèries de segon".

El Suprem afirma en la sentència que hi ha d'haver una certa flexibilitat al Batxillerat, però també que no es pot permetre "una lliure configuració dels dos cursos" que el componen, "amb assignatures separades de segon i de primer". En definitiva, que només podran passar de curs els que tinguin dues assignatures suspeses, com a màxim.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut