Craigavon

Mor tirotejat un policia nord-irlandès mentre estava patrullant

Un policia ha mort tirotejat aquest dilluns mentre patrullava per la localitat de Craigavon, a Irlanda del Nord, segons han confirmat fonts policials. L'assassinat ha tingut lloc només 48 hores després de la mort de dos militars a la caserna de Massereene, al nord-oest de Belfast. Els dos atacs amenacen el procés de pau a l'Ulster, motiu pel qual aquest dilluns la Gran Bretanya ha volgut donar un missatge de tranquil·litat. El primer ministre, Gordon Brown, ha visitat Irlanda del Nord i ha assegurat que el procés de pau no corre perill.

Actualitzat
Segons fonts policials, l'agent de policia, la tercera víctima a Irlanda del Nord en només dos dies, ha mort mentre participava en la investigació de possibles activitats paramilitars, prop d'un institut de Secundària, en una àrea de majoria catòlica de la ciutat de Craigavon, al comtat d'Armagh, a 32 quilòmetres al sud-oest de Belfast.

Eren les deu del vespre quan els agents van acudir al lloc dels fets en rebre un avís d'activitats sospitoses a la zona. Quan dos dels agents van sortir del cotxe, els van tirotejar. Un va morir, l'altre va quedar ferit. Una membre del Partit Laborista Socialdemòcrata nord-irlandès, Dolores Kelly, ha confirmat la mort de l'agent. "Vull expressar la meva solidaritat i el condol amb la família de l'agent que ha estat assassinat aquesta nit i també a tot el cos policial", ha afirmat Kelly.

Cap grup no ha reivindicat l'acció, però tot apunta que l'atac porta novament el segell de l'IRA Autèntic, que ja va reivindicar l'atemptat de fa dos dies a la caserna de Massereene, uns fets sobre els quals la policia continua investigant. D'entre les primeres reaccions a aquesta tercera mort a Irlanda del Nord hi ha la condemna del Sinn Féin, antic braç polític de l'IRA.

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha donat suport aquest dilluns al procés de pau durant una visita a l'Ulster.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut