Belfast

Brown visita la caserna militar britànica atacada per l'IRA Autèntic

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha visitat aquest dilluns al matí la caserna militar a l'Ulster que dissabte va ser atacada per l'IRA Autèntic, amb dos soldats britànics morts i quatre de ferits. La policia d'Irlanda del Nord ha muntat un gran desplegament per trobar els autors de l'atemptat. El diari "The Times" publica aquest dilluns que els guàrdies encarregats de la seguretat de la base militar no van obrir foc contra els terroristes.

Actualitzat
El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha visitat la caserna de Massereene amb el cap de la Policia de l'Ulster, Hugh Orde, i al llarg del dia s'entrevistarà amb diversos polítics nord-irlandesos per parlar de l'atemptat. Segons informa la BBC, dels quatre ferits n'hi ha tres de greus i un de greu però estable. Els dos soldats morts tenien 20 anys i estaven a punt de marxar a l'Afganistan.

Per la seva banda, "The Times" explica que els guàrdies que s'encarreguen de protegir la base militar no van obrir foc contra els terroristes. Fonts militars han indicat que s'obrirà una invetigació per saber per què no hi va haver resposta i per què quatre soldats van sortir desarmats de la caserna uns dies després que el nivell d'alerta terrorista va ser elevat de "substancial" a "sever".

La policia nord-irlandesa espera capturar aviat els responsables de l'atemptat contra aquesta caserna de l'exèrcit britànic, a prop de Belfast. L'atac el va reivindicar l'IRA Autèntic, una escissió de l'Exèrcit Republicà Irlandès que s'oposa al procés de pau.

El govern de Londres ha condemnat l'atac i ha garantit que el procés de pau no es veurà afectat. Per la seva part, el Sinn Féin, braç polític de l'IRA, també ha condemnat l'atemptat. Aquest és el primer atac mortal dels dissidents republicans des que fa deu anys es van firmar els acords de pau de Stormont.
Anar al contingut