Barcelona

Un miler de dones es manifesten a Barcelona per la conciliació laboral i l'avortament lliure

Un miler de dones, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquest diumenge en la manifestació del Dia de la Dona, que ha començat al migdia a la plaça de Sant Jaume encapçalada per una pancarta amb el lema "Crisi total al sistema patriarcal". Aquest any una de les principals reivindicacions ha estat la de més mesures per conciliar millor la vida laboral i la vida familiar, però també ha estat un clam per l'avortament lliure arran de la reforma de la llei de l'avortament que s'està debatent.

Actualitzat
Entre els polítics que han assistit a l'acte, hi ha el republicà Joan Ridao i l'ecosocialista Raül Romeva. Ridao ha recordat les mesures que impulsa la Generalitat per tal de promoure la igualtat entre homes i dones i ha afegit que cal, però, una major sensibilitat del teixit econòmic i social. De la seva banda, Raül Romeva ha dit que cal obligar les empreses a acceptar les "especificitats" de les dones i fer entendre a la societat que els homes també han d'assumir la responsabilitat de cuidar els fills.

A la marxa també s'han pogut sentir reflexions sobre el debat obert pel nou projecte de llei de l'avortament. La plataforma 8 de Març ha criticat la reforma perquè consideren que, tot i que es preveu ampliar fins a les 14 setmanes el termini per avortar sense condicionants, es continua criminalitzant les dones perquè no es reconeix l'avortament lliure i gratuït. Precisament, les clíniques avortistes van criticar aquest dissabte els termes de la reforma.

La marxa ha acabat a la plaça Sant Jaume, on la cantant Big Mama ha llegit un manifest per reclamar mesures que permetin a les dones combinar la feina i les tasques de tenir cura dels fills. El text també reclamava protegir la dona davant la situació de crisi.

En altres punts de l'Estat també s'ha celebrat el 8 de març. A Madrid, més d'un miler de persones s'han manifestat per commemorar el Dia de la Dona i han reivindicat un avortament lliure i més drets i condicions d'igualtat per a les dones. A la marxa hi han assistit representants del món de la política, dels sindicats i d'altres organitzacions socials.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut