Barcelona

Ryanair negocia volar des del Prat sense abandonar Girona i Reus

L'aeroport del Prat podria comptar aviat amb una nova companyia de baix cost entre la seva oferta. Ryanair podria començar a volar des d'aquest aeroport. En declaracions a TV3, el president de la companyia demana condicions econòmiques favorables per establir un centre d'operacions a Barcelona. La companyia irlandesa també assegura que continua apostant pels aeroports de Girona i Reus i descarta reduir vols a aquestes dues ciutats catalanes. Ryanair ho està negociant amb Aena, l'empresa que gestiona els aeroports espanyols.

Actualitzat
El màxim directiu de la companyia, Michael O'Leary, posa condicions per obrir una base a Barcelona, especialment que l'aeroport abaixi els preus. "Només volarem des de Barcelona quan tinguem unes condicions de preu barat i serveis eficients", i ha afegit que "ara per ara no tenim res d'això i la decisió la té l'aeroport del Prat".

Pel màxim responsable de Ryanair, que la companyia s'instal·li a Barcelona afavoreix tant l'aerolínia com l'aeroport: "El Prat necessita Ryanair; el trànsit de l'aeroport disminueix i crec que necessita Ryanair per créixer, i ha d'oferir els descomptes que no oferia abans."

Tot i aquest anunci, Ryanair continua apostant pels aeroports de Girona i Reus. La companyia irlandesa descarta que si opera a Barcelona hagi de reduir vols en els altres dos aeroports catalans.

Moltes de les companyies aèries que ara ocupen les terminals actuals s'instal·laran a T1, la nova terminal de l'aeroport del Prat, quan s'inauguri aquest estiu. L'arribada de Ryanair ocuparia una part d'aquestes instal·lacions.

L'any passat, pels aeroports catalans hi van passar més de 36 milions de passatgers. A Reus, amb més d'un milió, la meitat van viatjar amb Ryanair. Aquesta proporció és més elevada a l'aeroport de Girona, on Ryanair ocupa el 90% de l'activitat. A l'aeroport de Barcelona, només una tercera part dels viatgers es desplacen amb companyies de baix cost.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut