Barcelona

Catalunya té quatre dels cinc millors instituts de recerca mèdica de l'estat

Quatre dels cinc millors instituts de recerca mèdica de l'estat espanyol són a Catalunya. Així ho ha certificat el Ministeri de Ciència i Innovació, que ha entregat les primeres acreditacions als hospitals Clínic, Vall d'Hebron, Bellvitge i Germans Trias i Pujol. Aquestes distincions reconeixen la qualitat dels instituts de recerca associats a hospitals universitaris i suposen també una injecció econòmica i una motivació per mantenir el nivell. Els reconeixements es mantenen per cinc anys si els hospitals continuen treballant.

Actualitzat
Des d'aquest divendres, els instituts de recerca dels hospitals Clínic, Vall d'Hebron, Bellvitge i Germans Trias i Pujol tenen una acreditació que els distingeix com a centres de qualitat en la recerca sanitària, juntament amb l'Institut de Biomedicina de Sevilla.

Aquestes cinc distincions de l'Institut Carlos III, de Madrid, s'han atorgat per primer cop i per aconseguir-les ha calgut una extensa auditoria en aquells hospitals universitaris amb centres de recerca sorgits de l'atenció sanitària als pacients. 

Els quatre hospitals catalans han hagut de passar amb èxit una anàlisi exhaustiva a tots els nivells, amb la qual s'ha examinat des dels projectes que es duen a terme fins als equipaments i també el personal del centre.

Les acreditacions són per a un període de cinc anys, durant els quals els centres s'hauran d'anar actualitzant, si volen reeditar la distinció.
Anar al contingut