Bombai

Els nens de "Slumdog Millionaire": de la gala dels Oscars a una barraca en un suburbi

La pel·lícula "Slumdog Millionaire" els va convertir en uns dels nens més coneguts de l'Índia i de gairebé tot el món. Formar part d'aquesta producció, guanyadora de vuit Oscars, els va permetre sortir de les barraques on vivien i accedir a un món que no coneixien: van agafar un avió, van dormir en llits d'hotels de cinc estrelles i van assistir a la cerimònia dels Oscars a Los Angeles. Després de viure totes aquestes emocions, han hagut de tornar a casa i tornar a la pobresa d'on, per un moment, van pensar que havien sortit.

Actualitzat
L'Ahzar té 10 anys. És un dels nens que interpreta un dels protagonistes del film. Als Estats Units "dormia bé, hi havia aire condicionat i televisió. Aquí dormo en una barraca amb un sol llençol. La nit és freda i hi ha molts mosquits", diu l'Ahzar després de tornar al seu barri.

Durant el cap de setmana ha tingut febre i vòmits. Els metges creuen que són símptomes del seu cansament i la seva tristesa. Alguns rumors apuntaven que el seu pare li va clavar una pallissa per dir que volia dormir en comptes de parlar amb un periodista que li oferia diners a canvi.

La tornada també ha estat amarga per a la Rubina, de 9 anys, que encarna a la protagonista de la pel·lícula quan és una nena. Ha passat de la catifa vermella del Teatre Kodak a carregar i portar la roba a rentar. L'única peça de roba que no renta és el vestit que va lluir a la gala dels Oscars perquè, tot i que té taques, se'l posa cada dia. Potser aquesta és l'única manera que té la Rubina de continuar somiant. Com en Ahzar, tampoc vol viure com ho havia fet fins ara i gairebé no vol veure els seus amics.

L'Ajuntament de Bombai i el productor de "Slumdog Millionaire" es van comprometre a pagar-los un habitatge però encara no han complert la seva paraula. Mentrestant, l'Azhar i la Rubina viuen amb la incertesa de saber si tornaran a agafar un avió o si mai més dormiran en hotels de cinc estrelles. Viuen intentant recuperar l'alegria enmig de pobresa i barraques.

Anar al contingut