Bilbao

Urkullu avisa que el PNB podria retirar el suport al PSOE si perd el govern basc

L'aliança entre el PNB i el PSOE al Congrés de Diputats perillarà si els socialistes desplacen finalment els nacionalistes bascos de la Lehendakaritza. El president de l'executiva del Partit Nacionalista Basc, Iñigo Urkullu, ha llançat l'advertiment en una entrevista a la televisió pública basca, ETB. També ha reclamat al PSE, que encapçala Patxi López, que reconegui "públicament, quina ha estat la formació política guanyadora" de les eleccions de diumenge.

Actualitzat
Iñigo Urkullu ha destacat que el suport al PSOE no és gratuït. "Si una formació política que ha estat guanyadora d'unes eleccions es veu desplaçada de la responsabilitat de govern només per una obcecació, un entossudiment del PSE o d'alguns membres del PSE, del PSOE, sense entendre què ha dit la majoria de la societat basca, evidentment hi intervindrem", ha sentenciat.
 
Urkullu ha insistit que encara espera que els socialistes bascos reconeguin el PNB com a guanyador dels comicis. "Això és el que al cap de 48 hores el PSE encara oculta a la societat; no ha reconegut que el guanyador és el PNB", ha remarcat.

A més, ha advertit els socialistes que no es busquin problemes, i ha considerat que el PSOE "sap que ha perdut les eleccions a Galícia, que té problemes a les Canàries, un problema seriós a Catalunya i que, si vol continuar tenint problemes, només cal tenir-ne també a la comunitat autònoma del País Basc".

El mateix dia que Urkullu ha fet aquestes declaracions, el líder del socialistes bascos, Patxi López, ha acusat el PNB de convertir en dogma la seva presència al govern basc.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut