Madrid

Espanya tindrà accés a les reserves russes de gas natural

El president rus, Dmitri Medvédev, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han firmat un acord de cooperació en matèria energètica. Aquesta cooperació passa per la creació d'un grup de treball, format pel Ministeri d'Indústria espanyol i el d'Energia rus, que en permeti l'organització. L'acord preveu que empreses de tots dos països, com Gas Natural i Gazprom, posin en marxa projectes d'explotació i comercialització d'hidrocarburs i també d'energies renovables. Pel que fa a les negociacions perquè la petrolera russa Lukoil compri una part de Repsol, Medvédev s'ha mostrat optimista.

Actualitzat
Pel que fa a la signatura de cooperació energètica, José Luis Rodríguez Zapatero ha dit que l'acord amb Rússia donarà a Espanya més seguretat en el proveïment energètic perquè tindrà accés a les reserves russes i permetrà també a les empreses espanyoles més possibilitats de creixement en aquell país. Amb aquest acord es trencaria la gran dependència energètica espanyol del gas natural d'Algèria.

El president rus, en referència a l'interès de Lukoil per Repsol, ha dit que "ningú ha tancat les portes a les negociacions" entre les dues empreses, però ha volgut deixar clar que es tracta d'una operació comercial i que "només a les mateixes companyies concerneix mantenir negociacions i prendre la decisió. És un procés comercial que es desenvolupa entre dues companyies."

Durant la visita de Medvédev a Espanya, el rei Joan Carles ahir li va recordar les oportunitats d'inversió que representen les empreses espanyoles i va animar el mandatari rus a implicar-se en l'escena internacional, sota el lideratge de l'ONU. Per la seva banda, el president rus es va mostrar esperançat que els contactes d'aquests dies acabin donant un nou impuls a les relacions hispanorusses.

Anar al contingut