Badalona

Una vintena de discapacitats denuncien la manca d'accessibilitat de l'estació de tren de Badalona

Protesta a Badalona per reclamar una estació de tren accessible. Una vintena de badalonins en cadira de rodes s'han concentrat a l'estació per fer visible els problemes d'accés que diàriament han de patir per agafar el tren. Diversos discapacitats convocats per l'associació Deixem de ser Invisibles s'ha proposat agafar junts el tren. Però la plataforma d'accés estava espatllada i no hi han pogut pujar la cadira de rodes.

Actualitzat
Una vintena de badalonins en cadira de rodes han demostrat aquest dimarts al matí com n'és de difícil pujar al tren en l'estació d'aquesta localitat. En total han estat uns 25 discapacitats que s'han aplegat per tal de passar a l'altra banda de l'andana per agafar el tren cap a Montgat. Com que no hi ha ascensor, s'han de fer servir dues plataformes per superar les escales, però s'han trobat que una no funcionava. Així, han pogut baixar amb la primera però després no han pogut pujar a la via de nou.

Des de l'associació que els aplega demanen que s'inverteixin d'una vegada els diners que se'ls promet des de fa anys per suprimir les barreres arquitectòniques. A més, l'associació Deixem de ser Invisibles ha denunciat que les plataformes per pujar i baixar andanes no accepten tots els models de vehicles de minusvàlid. Per això, en certs casos no hi ha més remei que creuar per sobre les vies, tot i que segons Renfe està prohibit.

L'acte reivindicatiu ha acabat amb tots els participants demanant el reemborsament del preu del bitllet i amb la tramitació del corresponent full de reclamacions. Segons l'ADIF, el gestor d'infraestructures ferroviàries, l'estació de Badalona està inclosa en un pla d'obres d'adaptació, però sense data concreta de finalització.
Anar al contingut