Barcelona

Cristina Fernández Cubas i Ramon Erra guanyen el premi de novel·la Salambó

"Desfent el nus del mocador", de Ramon Erra, i "Todos los cuentos", de Cristina Fernández Cubas, s'han endut els premis de novel·la Salambó 2008 en català i castellà, respectivament. Els guardons, que no tenen dotació econòmica, són un reconeixement al millor llibre de narrativa publicat durant l'any. El llibre d'Erra l'ha publicat La Magrana, mentre que l'edició del guanyador en castellà és Tusquets. Entre els finalistes en català hi ha Màrius Serra, amb "Quiet", i Joan-Lluís Lluís amb "Aiguafang". En castellà, els finalistes són Enrique Vila-Matas, amb "Dietario voluble" i Francisco Casavella amb "Lo que sé de los vampiros".

Actualitzat
A "Desfent el nus del mocador", l'osonenc Ramon Erra converteix en protagonista de la història un antic cambrer retirat per força, que relata les peripècies de la parròquia d'un bar de carretera on ha treballat i viscut des de ben jove.

"Todos los cuentos" és un recull de més de 25 anys de feina de Fernández Cubas, amb relats procedents de cinc llibres diferents, com ara "Parientes pobres del diablo" i "El ángulo del horror", a més d'un altre d'inèdit.

El jurat del Salambó està integrat per diversos escriptors, entre els quals hi ha Ángeles Caso, Rafael Argullol, Suso de Toro i Laura Freixas, en castellà; i Gemma Lienas, Joan Barril, Antònia Vicens i Enric Gomà, en català. El certamen està organitzat pel Cafè Salambó i el Club Cultura de l'FNAC.
Anar al contingut