Santiago de Compostel·la

Dimiteix el candidat del Partit Socialista de Galícia, Emilio Pérez Touriño

El candidat del Partit Socialista de Galícia, Emilio Pérez Touriño, president en funcions de Galícia, ha presentat la dimissió com a secretari general del PSdeG. Touriño ha renunciat a dirigir el PSdeG després de sortir derrotat dels comicis a Galícia, en què el PP va recuperar la majoria absoluta. Touriño ha dit que es tracta d'una "decisió personal i intransferible" perquè assumeix la "responsabilitat" després que el seu partit perdés un escó en les eleccions d'aquest diumenge per la província de Pontevedra.

Actualitzat
Touriño ja havia reconegut ahir davant els mitjans de comunicació els mals resultats obtinguts a les eleccions, després d'haver aconseguit 24 escons, un menys que als comicis del 2005.

A més, el PP de Galícia també va sumar un escó més per la província de la Corunya que li va arrabassar al BNG i, per tant, va aconseguir els 39 diputats a la cambra gallega.

"És evident que s'han comès errors"

Des de Madrid, el secretari general del PSOE, José Blanco, ha comparegut en roda de premsa per valorar els resultats electorals i ha lloat la figura de Pérez Touriño, de qui ha dit que ha estat un bon president i una persona honesta tant des del punt de vista polític com personal. Tot i això, Blanco ha dit que "és evident que s'han comès errors", uns errors que cal "analitzar, reconèixer i assumir".

El número 2 del PSOE ha afegit que s'han d'estudiar amb detall els resultats electorals, però que un cop fet això "s'obre una nova etapa per als socialistes gallecs i un nou projecte polític".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut