Bilbao

Ibarretxe no renuncia a liderar la formació de govern a Euskadi

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, no renuncia a liderar la formació de govern al País Basc i ha assegurat que el lideratge depèn del seu partit. Per això ha anunciat converses a partir de dilluns per encapçalar la formació de govern. Per la seva banda, el president del PNB, Iñigo Urkullu, ha dit que és el moment de tancar una etapa i parlar amb la resta de partits liderats per la seva formació. Els dos líders del PNB s'han mostrat molt contents pels resultats electorals obtinguts.

Actualitzat
El lehendakari, Juan José Ibarretxe, no renuncia a liderar la formació de govern a Euskadi i ha dit que a "partir d'ara el lideratge del país depèn de nosaltres, ho farem amb el diàleg. Parlarem amb tots els partits". Ibarretxe ha dit que "estic políticament molt content i emocionat personalment perquè hem guanyat les eleccions".

Per Ibarretxe, els pròxims objectius del govern basc són "fer front a la crisi. Hem de treballar cada dia per solucionar els problemes, apropar-nos a la gent, sobretot a la que més pateix".

Per la seva banda, el president del PNB, Iñigo Urkullu, també ha dit que ha arribat el moment dels pactes electorals: "És moment de tancar una etapa, és moment de parlar amb tots els partits des del lideratge del PNB" i ha afegit que "seguirem apostant per enfortir el sistema institucional".

Urkullu ha qualificat de "fantàstics" els resultats en les tres províncies basques. "Volem compartir l'alegria amb la societat basca, que ha expressat la pluralitat, tot i que no hi ha hagut totes les sensibilitats polítiques", ha dit Urkullu, que ha afegit que "el que volem és enfortir aquesta societat i treballarem per enfortir-la". El president del PNB ha afegit que "intentarem fer front a la situació econòmica, volem portar més enllà el vessant ètic, ETA ha d'estar fora i hem de treballar en aquest sentit".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut