Tordera

Una consulta popular rebutja el projecte urbanístic previst per al barri de Sant Pere de Tordera

El 88% dels veïns de Tordera han rebutjat que la Generalitat desenvolupi un projecte urbanístic al barri de Sant Pere de la localitat. A la pregunta "Vols que es faci l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Sant Pere?", la gran majoria dels empadronats majors d'edat participants a la consulta popular han votat en contra del projecte, que pretén construir 380 habitatges, un institut, un centre cívic i un gran parc urbà de 17.000 m², entre altres equipaments. L'Ajuntament de Tordera ha dit que comunicarà el resultat de la votació al Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Actualitzat
Tot i que el govern municipal, format per CiU i ERC, veia bé que es dugués a terme l'ARE, el Moviment Alternatiu per Tordera, que està a l'oposició, va sol·licitar que es preguntés a la ciutadania sobre el projecte.
 
La participació en aquesta consulta popular ha estat del 12,6% i els resultats han deixat un total de 1.400 vots contraris a l'ARE (el 88% dels vots emesos), mentre que 189 vots s'han mostrat a favor (un 12% de les votacions).

La consulta no és vinculant perquè l'Ajuntament de Tordera no és l'administració competent per desenvolupar l'ARE.
Anar al contingut