Barcelona

La millora de la potabilitzadora d'Abrera dotarà d'aigua de més qualitat les comarques de Barcelona

Els veïns de més de 40 municipis de les comarques de Barcelona podran disposar d'aigua de més qualitat els pròxims mesos. Així ho asseguren els responsables de les obres de millora de la potabilitzadora d'Abrera, que s'han inaugurat aquest dissabte. L'actuació l'han finançada en gran part fons de la Unió Europea. La millora de l'aigua beneficiarà un total de quatre milions i mig d'habitants. El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, han estat els encarregats de presidir la inauguració de l'ampliació de la planta.

Actualitzat
L'ampliació de la planta potabilitzadora d'Abrera permetrà que els municipis que s'abasteixen del sistema Ter-Llobregat puguin beure aigua de l'aixeta de millor qualitat i gust. A més, la reducció dels nivells de salinitat de l'aigua provinent del Llobregat allargarà la vida útil d'electrodomèstics i canonades, permetrà estalviar energia a l'hora d'escalfar-la i reduirà el consum de detergents i suavitzants.

Tot això serà possible perquè la remodelada planta d'Abrera incorpora una nova tecnologia de dessalinització per electrodiàlisi reversible que podrà filtrar unes 154 tones diàries de sal, que aniran a parar al col·lector de salmorres que fa poc l'Agència Catalana de l'Aigua ha desdoblat en el seu primer tram.

Durant l'acte d'inauguració d'aquest dissabte, el president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat que "aquesta és una infraestructura social de primer ordre" i ha dit que el govern treballa per garantir "aigua per a tothom i aigua de més qualitat"

L'obra ha tingut un pressupost de 75 milions d'euros i ha estat finançada en un 85% pel fons de cohesió de la Unió Europa; la resta de diners els han aportat la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Medi Ambient.

Al llarg d'aquest any els usuaris del sistema Ter-Llobregat, que abasteix quatre milions i mig d'habitants, començaran a percebre els beneficis d'aquesta inversió, de l'activació d'una planta d'osmosi inversa a la potabilitzadora de Sant Joan Despí i de l'entrada en funcionament de la dessalinitzadora del Prat.





ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut