Barcelona

Els anti-Bolonya guanyen referèndums a la UB i la UPF amb una participació del 20%

Els estudiants anti-Bolonya han celebrat aquest dijous consultes sobre el pla que preveu la convergència dels estudis universitaris a Europa. A la UB, un 93% dels alumnes es van mostrar a favor de paralitzar el pla i iniciar un procés de debat. A la consulta van participar-hi un 20% dels estudiants. La mateixa xifra de participació es va registrar al referèndum que es va fer a la UPF, on un 80% dels estudiants també es van manifestar en contra del Pla Bolonya. La consulta no és vinculant en cap dels dos casos.

Actualitzat
El referèndum sobre el Pla Bolonya es va fer a les diferents facultats de la Universitat de Barcelona i va tenir una participació del 20%, una xifra supera la de les últimes eleccions al claustre.

A la Universitat Pompeu Fabra, els antibolonya van guanyar amb més del 80% de suport. A la UPF, la consulta es va fer el mateix dia en què se celebraven comicis per escollir rector. L'actual rector, Josep Joan Moreso, ha estat reelegit per a un segon i últim mandat de quatre anys.

Les consultes sobre Bolonya es duen a terme després de mesos de manifestacions i tancades estudiantils contra el pla. Les protestes es van dissoldre coincidint amb les vacances de Nadal tot i que van continuar a l'edifici històric de la UB.
Anar al contingut