Martorell

Seat proposa dos anys de congelació salarial perquè Martorell fabriqui el nou Audi Q3

La direcció de Seat ha proposat al comitè d'empresa una congelació salarial de dos anys a la planta de Martorell perquè s'hi pugui traslladar la fabricació del nou Audi Q3. Si els sindicats no accepten aquesta mesura, serà molt difícil aconseguir la fabricació del nou Audi i, per tant, Seat tindria un excedent de plantilla de 1.500 treballadors, que podrien anar al carrer.

Actualitzat
El grup Volkswagen ha d'anunciar els pròxims dies a qui adjudica el nou model, que també es disputen altres plantes, com la de Bratislava, a Eslovàquia. Seat considera que la planta es troba en un moment primordial per decidir el seu futur i que només té opcions reals d'aconseguir la fabricació del model si es redueixen els costos laborals.

A més, la direcció ha proposat perllongar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal durant dos anys, fins al 2011, quan es començarà a produir l'Audi Q3. Per convèncer els treballadors, Seat ha dit que es comprometrà per escrit a no fer acomiadaments col·lectius en aquest període si s'accepten les seves condicions i, finalment, el nou model es fabrica a Martorell.

Els sindicats tenen fins el pròxim dimarts per dir-hi la seva. El comitè d'empresa vol reflexionar amb calma sobre la proposta de la direcció perquè de la seva decisió depenen 1.500 llocs de treball. Els sindicats consideren excessius els dos anys de congelació salarial i ja han avançat que demanaran a l'empresa mantenir tot el sou als afectats de l'ERO temporal i també que tingui accés a cursos formatius.
Anar al contingut