Lazkao

Concentració a Lazkao contra l'atac a una herriko taberna del municipi

La tensió s'ha disparat durant aquests últims dies de campanya de les eleccions basques, que se celebraran diumenge que ve. Un home afectat per l'atemptat d'ETA de dilluns a la matinada contra la seu del Partit Socialista d'Euskadi de Lazkao va destrossar, aquest dimarts, a cops de mall, una herriko taberna d'aquest municipi guipuscoà. L'agressor, detingut per la policia però posat en llibertat, ha hagut de marxar del poble per amenaces. Un centenar de veïns van fer aquest dimecres al vespre una concentració silenciosa a la plaça de l'ajuntament per expressar la seva oposició a l'atac a l'herriko taberna.

Actualitzat
L'atemptat d'ETA de dilluns a la matinada contra la seu del PSE a Lazkao no va causar víctimes, però sí que va provocar nombrosos danys materials. L'explosió va destrossar el local i diversos pisos del mateix edifici.

En un atac d'impotència, un dels veïns afectats -acabava de reformar el seu habitatge i va quedar destrossat per l'ona expansiva- va agafar un mall, es va dirigir a una herriko taberna de Lazkao i la va destrossar. L'home, fill d'un exregidor socialista, ha hagut de marxar d'aquesta localitat perquè hi han aparegut cartells que l'acusen de feixista.

Manifestació de simpatitzants de l'esquerra abertzale

Un centenar de persones es van manifestar aquest dimecres a la plaça de l'ajuntament de Lazkao per expressar la seva disconformitat amb l'atac perpetrat a l'herriko taberna d'aquesta localitat. Els efectius de l'Ertzaintza n'han vigilat la concentració silenciosa, en què s'han pogut llegir pancartes amb frases com "Agressions feixistes, no, democràcia, ara" i "Euskal Herria, determinació".

En un comunicat, un representant de l'esquerra abertzale ha titllat de "vergonyós" que alguns mitjans de comunicació considerin comprensible l'atac a una herriko taberna. 

Continua la pressió policial contra l'entorn abertzale
 
L'Ertzaintza va detenir aquest dimecres a la tarda sis persones relacionades amb el món radical independentista basc a Biscaia, a pocs dies de les eleccions al Parlament de Vitòria. Un dels arrestats és el responsable d'una herriko taberna a Sestao. A l'interior, s'hi va intervenir nombrosa propaganda de la candidatura Democràcia 3 Milions, anul·lada pel Suprem. Militants de l'esquerra abertzale es van congregar als voltants de l'establiment i van protagonitzar incidents amb els agents de l'Ertzaintza, que van acabar amb un segon detingut. 

A la nit van detenir tres persones més a Santurtzi per penjar cartells de Democràcia 3 Milions. Unes hores abans, ja s'havia detingut una altra persona a Portugalete quan circulava amb una furgoneta plena de propaganda de la mateixa candidatura independentista.
Anar al contingut