Madrid

Garzón hauria imputat el tresorer del PP i un eurodiputat pel "cas Gürtel"

El "cas Gürtel" sobre la suposada trama de corrupció que implica l'entorn del Partit Popular ha escrit aquest dimecres un capítol transcendental: dos aforats del partit estan implicats en les presumptes corrupteles. Es tracta, segons fonts policials i judicials, del tresorer i senador del PP, Luis Bárcenas, i de l'eurodiputat Gerardo Galeote, a qui Garzón ja ha imputat. Els seus noms apareixien en l'informe que la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia va lliurar aquest dimarts al jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas, Baltasar Garzón. Amb aquesta informació, Garzón espera que la fiscalia li digui si s'ha d'inhibir del cas i passar-lo directament al Tribunal Suprem davant el fet que els implicats són aforats.

Actualitzat
El magistrat obria l'agenda d'aquest dimecres amb una feina primordial: dictar una providència en què dóna 48 hores a la Fiscalia Anticorrupció perquè li comuniqui si s'ha d'inhibir del cas en favor del Tribunal Suprem. Ha estat una decisió derivada del fet que Garzón sabia que hi havia parlamentaris o senadors implicats en aquesta presumpta trama de corrupció que afecta l'entorn del Partit Popular. Fins ara la fiscalia havia demanat a Garzón que s'inhibís a favor dels tribunals superiors de Madrid i València.

En la providència, de tan sols setze línies, Garzón no hi ha citat cap nom, i només hi especifica que els aforats implicats són de "València i Madrid". Amb tot, les especulacions han començat a transcendir des de primera hora de la tarda. La primera ha vingut de l'edició digital del diari "El País", que assegurava que els aforats implicats en el "cas Gürtel" eren el diputat valencià al Congrés Esteban González Pons i el senador i tresorer del PP Luis Bárcenas.

Davant aquesta filtració, el magistrat ha tornat a aparèixer en escena en un gest gens habitual per desmentir "rotundament" la informació periodística i destacant que González Pons no estava implicat en la trama. L'aparició del magistrat ha crispat encara més el Partit Popular, que al matí havia presentat una querella contra el jutge per prevaricació i a la tarda l'ha ampliada argumentant que Garzón hauria trencat el secret de sumari en desmentir la implicació del diputat valencià i obviar, en canvi, la de Bárcenas.

El nom del tresorer i senador anava agafant força i a mitja tarda fonts policials han assegurat que el nom de Luis Bárcenas podria aparèixer en l'informe que dimarts va lliurar la policia al magistrat de l'Audiència Nacional. I al costat de Bárcenas, les mateixes fonts han parlat d'un segon nom: Gerardo Galeote, que és eurodiputat. Finalment, Baltasar Garzón els hauria imputat tots dos.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut