Madrid

Caamaño ofereix diàleg i col·laboració als professionals del món judicial i polític

Francisco Caamaño, fins ara secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, ja és oficialment nou ministre de Justícia en substitució de Mariano Fernández Bermejo. En un breu discurs, Caamaño ha volgut donar la mà a tots els professionals del dret: els ha ofert un diàleg sincer i la seva disposició a aconseguir acords. També ha dit que els jutges són independents "però també són responsables". El dimitit Mariano Fernández Bermejo ha reconegut que, en tota la polèmica sobre la cacera amb Garzón, no ha estat a l'altura de les circumstàncies.

Actualitzat
Francisco Caamaño ha promès el càrrec a dos quarts d'11 del matí al palau de La Zarzuela, davant la presència del rei i del president del govern espanyol. Amb la mà dreta sobre un exemplar de la Constitució Espanyola, oberta pel títol sisè que es refereix al Poder Judicial, Caamaño ha promès el càrrec com a nou membre de l'executiu socialista de Rodríguez Zapatero.

Al migdia, Caamaño s'ha traslladat al Ministeri de Justícia, on ha pres possessió de la cartera que ha deixat Mariano Fernández Bermejo, que ha dimitit després de la pressió dels últims dies, un cop es va saber que havia coincidit en una cacera amb Garzón, mentre el jutge instruïa el cas de corrupció que ha esquitxat el PP. Bermejo va afrontar el 18 de febrer una protesta inèdita fins ara, la vaga de jutges a tot l'Estat. Malgrat tot, el fins ara ministre ha al·legat que la principal motivació per renunciar al càrrec era "no fer mal al govern i al projecte socialista", una decisió que ha elogiat el mateix José Luis Rodríguez Zapatero.

Qui és?

Caamaño és un home de confiança de la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, i va ser un dels representants del govern central en els contactes amb la Generalitat durant les negociacions de l'Estatut de Catalunya. Nascut a Galícia, Caamaño, que té 46 anys i és llicenciat en Dret, va ser lletrat del Tribunal Constitucional i té plaça de catedràtic a la Universitat de València.

En les seves primeres declaracions, Caamaño ha elogiat el seu predecessor, Mariano Fernández Bermejo, i ha dit que pensa "donar continuïtat a molts dels seus projectes". Segons Caamaño, Bermejo "ha estat un gran ministre" que ha posat en marxa "moltíssims projectes".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut