Madrid

Mariano Bermejo presenta la dimissió com a ministre de Justícia

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha anunciat en una roda de premsa sorpresa que ha dimitit del càrrec. Bermejo, que ha estat prop de dos anys al capdavant del Ministeri, abandona la cartera de Justícia després de la polèmica sobre la cacera en què va coincidir amb el jutge Baltasar Garzón i que es va produir a Andalusia, on no tenia llicència per caçar. A més, Bermejo havia afrontat el passat 18 de febrer una vaga de jutges a tot l'Estat. Bermejo ha justificat la seva decisió per no fer mal al govern i al projecte socialista. Decisió que ha estat elogiada pel govern. El seu substitut serà Francisco Caamaño, fins ara secretari d'Estat de Relacions amb les Corts.

Actualitzat
Durant els darrers dies, diversos dirigents socialistes havien mostrat la seva incomoditat respecte a les activitats privades del ministre. El mateix Patxi López, de campanya electoral a Euskadi, havia assegurat que la cacera de Bermejo no li agradava a ell ni a cap socialista, opinió que també havia expressat José Bono.

El fins ara titular de Justícia, que ha comunicat aquest matí al president Zapatero la seva renúncia al palau de La Moncloa, ha dit que no pot tolerar la "utilització" que s'està fent de la seva trobada amb el jutge Garzón i que el millor que pot fer per al projecte del govern espanyol és deixar el seu lloc a una altra persona.

Aquesta actitud ha estat elogiada pel govern, que en una nota oficial de la presidència expressa l'agraïment de Zapatero a Bermejo per "l'esforç i dedicació amb què ha desenvolupat la seva tasca". Segons la nota, Bermejo "ha fet un molt bon treball i desenvolupat una tasca molt seriosa".

Ja havia presentat la dimissió la setmana passada

Bermejo ja havia presentat la dimissió la setmana passada, quan va saltar a la llum pública que havia caçat en una finca de Jaén sense tenir llicència per fer-ho. En aquella ocasió, però, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el va emplaçar a una nova reunió, que s'ha produït aquest dilluns.

Així ho han explicat fonts pròximes a Fernández Bermejo, que han afegit que el titular de Justícia es va entrevistar la setmana passada amb el cap de l'executiu espanyol i amb la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i va posar el càrrec a la seva disposició.

Però tots dos van insistir a mantenir una nova trobada, que s'ha celebrat aquest matí i en què Mariano Fernández Bermejo ha tornat a insistir en els seus arguments per deixar el càrrec, que, finalment, Zapatero ha acceptat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut