Los Angeles

Penélope Cruz guanya l'Oscar a la millor actriu de repartiment amb "Vicky Cristina Barcelona"

Penélope Cruz s'ha endut l'Oscar a la millor actriu de repartiment per la seva actuació a "Vicky Cristina Barcelona". La interpretació de la neuròtica María Elena ha convençut els acadèmics de Hollywood. Pel que fa als films, "Slumdog Millionaire" ha estat la gran guanyadora amb vuit dels deu premis als quals optava, per davant d'"El curioso caso de Benjamin Button", que només n'ha aconseguit tres. El film sobre un indi que entra al concurs "Vols ser milionari?" s'ha endut, entre d'altres, el premi a la millor pel·lícula i al millor director. L'Oscar a la millor actriu ha estat per a Kate Winslet pel seu paper a "The Reader (El lector)", i al millor actor, per a Sean Penn per "Mi nombre es Harvey Milk". Heath Ledger ha aconseguit l'Oscar pòstum com a millor actor secundari.

Actualitzat
Penélope Cruz ha brillat, més que mai, a la catifa vermella de Hollywood. Els pronòstics ho han encertat, i l'Acadèmia li ha concedit l'Oscar a la millor actriu de repartiment. La interpretació de la neuròtica María Elena a la pel·lícula "Vicky Cristina Barcelona" ha convençut els acadèmics de Hollywood. Emocionada, Penélope Cruz ha pujat a recollir el guardó a l'escenari del Kodak Theatre, el primer que recull una actriu espanyola. En el torn d'agraïments, Cruz ha tingut molt present la seva família i tot l'equip de la pel·lícula, especialment Woody Allen.

L'actriu, però, també ha volgut agrair a Pedro Almodóvar, Fernando Trueba i Bigas Luna per haver-li donat l'oportunitat de treballar com a actriu. El reconeixement de Hollywood pel seu paper possessiu i patidor arrodoneix el que probablement és el moment més dolç de la seva carrera internacional.

"Slumdog Millionaire" ha estat la gran vencedora de la nit dels Oscars. Ha guanyat vuit dels deu premis als quals optava, entre els quals, el més preuat, l'Oscar a la millor pel·lícula. A més, el britànic Danny Boyle s'ha emportat l'Oscar a la millor direcció. El film també s'ha emportat el premi al millor guió adaptat. Es tracta d'una adaptació d'una novel·la de Vikas Swarup que explica la història d'un jove pobre de Bombai que arrasa en la versió índia del programa concurs "Vols ser milionari?", però que és detingut i interrogat per la policia, que sospita que està fent trampes.

El film també s'ha endut el premi al millor muntatge. La música, una part important del film, també ha rebut la seva recompensa: ha guanyat la millor cançó i la millor banda sonora.

Dos dels premis més cantats han estat el de la millor actriu, per a Kate Winslet ("The Reader (El lector)" i el del desaparegut Heath Ledger, que s'ha emportat l'Oscar al millor actor de repartiment pel seu paper de jòquer a "El caballero oscuro".

En canvi, Sean Penn ha fet saltar la sorpresa i ha aconseguit el guardó al millor actor per "Mi nombre es Harvey Milk", que ha deixat al marge el favorit, Mickey Rourke.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut