Madrid

Bermejo admet que va caçar a Andalusia sense llicència i la Junta li obre un expedient

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha reconegut que no té llicència de caça a Andalusia, on es va fer la famosa cacera en què es va trobar amb el jutge Garzón. Bermejo s'ha disculpat al·legant que aquell dia "no hi vaig caure" perquè les finques estaven "molt a prop de Puertollano, a Castella-la Manxa, on normalment sóc". Bermejo ha fet aquestes declaracions a Telecinco, on ha explicat que té la llicència "al dia" per a gairebé tots els territoris de caça d'Espanya, però no a Andalusia. "M'ha passat per alt. Així de simple", ha afirmat després de dir que se sentia "desolat" per la falta. La Junta d'Andalusia li ha obert un expedient informatiu d'ofici per aclarir si ha comès alguna infracció.

Actualitzat
Bermejo ha reconegut que, d'altra banda, tots aquests temes de la cacera l'estan "traient de polleguera" i que s'han afirmat un cúmul de "falsedats" sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, el ministre de Justícia ha negat que assistís a un dinar privat a Talavera de la Reina, una informació que ha qualificat de "rigorosament falsa".

A més, ha acusat el PP de pretendre tapar un "gran problema de corrupció" amb un "nuvolot de fum". "No es pot pretendre que un ministre deixi d'impulsar el problema que tenen en marxa perquè algú ha escollit posar una cortina de fum probablement utilitzant una actitud inoportuna." Amb aquestes paraules, el ministre ha tornat a usar el qualificatiu d'"inoportú" amb referència al tema de la cacera.

Però respecte als que l'han criticat per la seva afició a la caça, Bermejo ha indicat que a aquells que els "horroritza" aquesta pràctica els falta "probablement haver nascut en un poble, tenir tota la família de cacera i començar a caçar als deu anys, com a mi m'ha passat, per entendre el fet cultural d'aquesta activitat".

L'expedient obert al ministre pot acabar en una sanció d'entre 600 i 4.000 euros, la confiscació de l'arma i una inhabilitació per obtenir la llicència de fins a cinc anys.
Anar al contingut