Barcelona

El director del GSMA assegura que el 2012 la majoria de mòbils tindran un carregador universal

El director general del Mobile World Congress, Bill Gadja, ha anunciat que el sector treballa per aconseguir un carregador universal per a tots els terminals de telefonia mòbil. Gadja ha dit que la majoria de mòbils que es fabriquin el 2012 ja incorporaran carregador universal. També en el marc del congrés de telefonia mòbil que es fa aquests dies a Barcelona, l'operadora Vodafone ha avançat que oferirà als seus clients el sistema operatiu Android, de Google, a partir de l'abril. La setmana passada, Movistar va anunciar que llançaria en exclusiva el primer GooglePhone a l'estat espanyol, però finalment haurà de compartir la novetat.

Actualitzat
Bill Gadja ha destacat que "la creació del carregador universal" permetrà estalviar costos tant als operadors com als clients. També ha remarcat que serà més eficient "des del punt de vista de l'energia". Gadja ha apuntat que la majoria dels mòbils que es fabriquin el 2012 ja tindran un carregador universal. El nou dispositiu utilitzarà la tecnologia del mini-USB, que ja s'empra en altres aparells, com les càmeres fotogràfiques.

El director general del Mobile World Congress, que es fa aquests dies a Barcelona, ha avançat que alguns fabricants ja treballen en aquest sentit, com Nokia, Samsung, Sony Ericsson i Motorola, entre altres marques.

Ahir, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ja va anunciar que s'havia arribat a un acord per unificar tots els carregadors de mòbils. El ministre va assegurar que serà una mesura que anirà "en benefici dels usuaris i del medi ambient".

Vodafone competirà amb Movistar oferint el sistema operatiu de Google als mòbils


També en el marc del Mobile World Congress, l'operadora Vodafone ha anunciat que incorporà el sistema operatiu Android, de Google, al nou terminal HTC Magic. La multinacional britànica ha destacat que el seu terminal tindrà diversos avantatges respecte al model de Telefónica, que la setmana passada també va anunciar que llançaria l'Android en exclusiva. Segons Vodafone, el seu HTC, a diferència del dispositiu Dream de Telefónica, tindrà una pantalla tàctil per accedir als serveis del telèfon, i no un teclat Qwerty.

Vodafone ha anunciat que el nou HTC Magic està previst que es començarà a comercialitzar a l'abril a l'estat espanyol. El preu anirà dels 19 als 199 euros, en funció del producte que contracti el client. El terminal estarà disponible en exclusiva fins a l'estiu a Espanya, el Regne Unit, Alemanya i França i de manera no exclusiva a Itàlia.
Anar al contingut