Sant Celoni

Primum Familiae Vini, impulsat per Torres, celebra el desè aniversari al Racó de Can Fabes

El Racó de Can Fabes de Santi Santamaria ha acollit l'última trobada de celebració del desè aniversari de Primum Familiae Vini. Les onze famílies elaboradores de vins amb reconeixement internacional d'Espanya, Alemanya, Portugal, França, Itàlia i els Estats Units, s'han reunit aquest últim mes a París, Berlín i Milà. L'associació va néixer el 1993 a partir de la iniciativa de Robert Drouhin i Miguel Torres amb la intenció d'intercanviar informació i promocionar la cultura del vi. Així ho va dir Miguel Torres, que va aprofitar per remarcar la qualitat i la competitivitat dels vins penedesencs.

Actualitzat
Miguel Torres va destacar que l'associació treballa perquè no es perdin els valors familiars en l'elaboració del vi. Per això, i amb la intenció que els membres de les onze famílies que la integren es coneguin, fan una reunió anual. Torres va remarcar també el paper que va jugar Vilafranca en la creació de Primum Familiae Vini, i va dir que va ser a la capital del Penedès on se'n van redactar els estatuts. Pel que fa al sector vinivinícola de la zona, va manifestar que "es troba en una posició privilegiada respecte a d'altres paísos o regions on hi ha molts excedents". Així va alabar la diversitat de productes penedesencs i va afirmar que "cal continuar apostant per la qualitat, àdhuc pels vins negres que són els millors d'Espanya". Santi Santamaria va preparar el dinar de celebració del desè aniversari de l'associació, que es va fer després de la cata de diversos vins de les bodegues de les onze Primum Familiae Vini. Santamaria, va agrair el fet que haguessin escollit el Racó de Can Fabes i va explicar que la seva intenció sempre ha estat fer una cuina que lligui amb el vi: "No concebo un àpat que no vagi acompanyat de bons vins." Una de les coses que més l'han sorprès és que la celebració s'hagi fet al Vallès Oriental, en una comarca "ben poc vinícola". Però precisament aquest fet és per a Santamaria, el que "demostra la dinamització de la cuina catalana". L'associació Primum Familiae Vini està composta per Egon Müller Scharzhof, d'Alemanya; Miguel Torres i Vega Sicilia, d'Espanya; Château Mouton Rotschild, Maison Joseph Drouhin, Hugel & Fils, Champagne Pol Roger, Paul Jaboulet Aîne, de França; Marchesi Antinori, d'Itàlia; The Symington Family Port Companies, de Portugal; i Robert Mondavi, dels Estats Units.
Anar al contingut