Barcelona

El PSC i ICV demanen a ERC mantenir la unitat del govern

El PSC i ICV han defensat la importància de mantenir la unitat de govern davant la possibilitat que ERC plantegi una revisió del pacte d'entesa. Tot i així, els republicans han aclarit que no plantegen cap ultimàtum al PSC. De fet, la direcció d'ERC ha assegurat que es reunirà amb els sectors crítics del partit per evitar que es faci un referèndum intern sobre el futur acord de finançament. Des de l'oposició, CiU ha dit que l'amenaça dels republicans no els mereix cap credibilitat, mentre que el PP ha remarcat que un cop més es posa de manifest la debilitat del tripartit.

Actualitzat
L'actualitat política catalana passa per la possibilitat que Esquerra Republicana plantegi una revisió del pacte d'entesa amb els seus socis del tripartit, davant de les dificultats que està oferint la negociació del nou sistema de finançament.

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha respost als republicans que la negociació del finançament vol poques declaracions i ha assegurat que ERC pretén "marcar paquet" davant les eleccions europees. Mentrestant, ICV ha dit que "potser al govern de Zapatero ja li aniria bé un govern català en crisi".

Des de l'oposició, CiU ha assegurat que no els mereix credibilitat la pressió d'Esquerra, mentre que el PP ha dit que l'afer posa de manifest un cop més la debilitat del tripartit. Sánchez-Camacho també ha reclamat al president Montilla que trenqui el seu silenci.

La direcció d'ERC es reunirà amb els crítics

La direcció republicana es reunirà aquesta setmana amb els sectors crítics del partit perquè reconsiderin la proposta de fer un referèndum intern sobre el futur acord de finançament.

La Permanent Nacional d'Esquerra ha convocat consellers i alts càrrecs del govern per ratificar-los la necessitat que l'executiu expliqui als ciutadans per què encara no hi el nou model de finançament i per què no hi ha acord. De fet, la setmana passada el president d'ERC, Joan Puigcercós, ja es va posicionar en aquest sentit.

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha aclarit que hi ha diferències entre això i plantejar ultimàtums al PSC. Ridao ha dit que volen ser "ambiciosos des del punt de vista nacional i exigents des del punt de vista social".


Anar al contingut