Barcelona

Comença el congrés mundial de telefonia mòbil a Barcelona

Barcelona es converteix, fins dijous, en la capital mundial de la telefonia mòbil. Enguany, les mirades se centren en els mòbils multimèdia i en les diferents aplicacions per a aquest tipus d'aparells. El Mobile World Congress, que es fa a la Fira de Barcelona, hi espera uns 50.000 visitants, gairebé 5.000 menys que en la darrera edició. Tot i això, els organitzadors no estan preocupats, i asseguren que són executius de més rang i amb poder de decisió. Amb motiu del congrés, els hotelers ofereixen habitacions a preus més baixos, i els cossos de seguretat han preparat un dispositiu especial.

Actualitzat
El Mobile World Congress comença amb la previsió de menys visitants que en altres edicions, però amb més metres d'exposició. En aquest espai, les empreses del sector hi exhibiran els seus productes i innovacions.

El sector considera que el moment de la veu per a telefonia mòbil ja està superat, i ara aposta pels mòbils multimèdia. Això es reflectirà en el congrés, en què aquest tipus d'aparells, com també els serveis i les aplicacions, en seran un dels principals focus d'atenció.

Lluita pels sistemes operatius

Els mòbils multimèdia obren tot un ventall d'aplicacions, però també de negoci. I les companyies ja han començat a lluitar per aquest pastís. Nokia, amb el seu Symbiam, i Microsoft, que ha desenvolupat el Windows Mobile, han encetat una cursa pel mercat dels sistemes operatius per a telèfons mòbils, a la qual també s'hi han afegit Apple i Google, amb el seu Android.

S'espera que, durant el congrés, algunes companyies anunciaran la sortida de mòbils amb el sistema operatiu dissenyat per Google, però, de moment, les innovacions i els secrets estan ben guardats fins que el Mobile World Congress no obri les portes.

Aquesta també és l'edició de les aplicacions per a mòbils i la dels aparells de quarta generació. A més, hi haurà lloc per a les innovacions relacionades amb la televisió per a telefonia mòbil.

Representació catalana

Els organitzadors esperen que unes 50.000 persones passaran aquest any pel congrés, on més d'una vintena d'empreses catalanes presenten els seus projectes sota el paraigua d'Acció.

Els hotelers confien que el congrés ajudarà a remuntar la baixa ocupació que han tingut el 2008, i per això ofereixen preus típics de temporada baixa.

A més dels hotelers, els cossos de seguretat també s'han mobilitzat amb motiu del congrés. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, juntament amb els organitzadors del Mobile World Congress i els responsables de Fira i Turisme de Barcelona, han dissenyat un pla per reforçar la seguretat del congrés i evitar carteristes i delinqüents.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut