Barcelona

La meitat dels catalans ignora la composició del govern tot i que aprova la seva tasca

Més de la meitat dels catalans ignoren quins partits formen el govern de la Generalitat, segons el nou estudi de valoració de l'executiu català fet pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). L'enquesta també constata que la majoria d'entrevistats -un 54,1%- aprova la tasca del govern, tot i que el 48,3% d'aquestes persones admet que no sabria com resoldre els problemes de Catalunya, mentre que un 34,2% desaprova la gestió. L'estudi del CEO mostra que l'atur i la precarietat laboral són els principals problemes de Catalunya per als enquestats, seguits del funcionament de l'economia i la immigració. Un total de 1.355 persones van respondre l'enquesta el mes de desembre.

Actualitzat
L'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió posa de manifest el poc interès que desperta la política entre els ciutadans. Gairebé el 60% dels entrevistats admet estar poc o gens informat sobre l'activitat del govern i un percentatge similar diu que li interessa poc o gens la política.

Pel que fa a la composició del govern, només el 48,7% dels enquestats respon correctament, el 29,2% no l'encerta, el 21,5% diu que no ho sap i el 0,6% no contesta. Preguntats pels partits amb representació al Parlament, només el 21,5% dels entrevistats ha respost dient que hi ha sis formacions, i un 19% menciona cinc grups polítics, oblidant-se de la formació Ciutadans.

Una altra dada significativa és que només el 0,7% dels enquestats han respost correctament la data de celebració de les últimes eleccions autonòmiques, que van ser l'1 de novembre de 2006.

Nota a la gestió del govern

Pel que fa a la valoració de la tasca del govern, la majoria de les persones entrevistades, un 54,1%, aprova la tasca de l'executiu, tot i que el 48,3% d'aquests admet no saber com resoldre els problemes de Catalunya.

Els votants del PSC són els que aproven en major grau la feina de la Generalitat amb un 72,4%, seguits dels d'ICV-EUiA, que ho fan en un 64,3%, i dels votants d'ERC, amb un 60,1%.

Pel que fa als votants dels partits de l'oposició, els enquestats convergents aproven el govern, i també ho fa el 31,6% dels votants del PP i el 20% dels de C's.

La nota mitjana que els enquestats donen al govern és de 5,26 punts, dues dècimes menys que fa un any. Els que puntuen més alt són els partidaris del PSC (amb una nota de 5,89) i ERC (5,29), seguits d'ICV-EUiA (5,24), CiU (4,88), PP (4,78) i C's (3,27).

A més, el 41% de la mostra de 1.355 persones diu que el govern gestiona de manera poc eficient els diners públics.

El sondeig del CEO elabora un índex de confiança en el govern que, de l'1 al 10, se situa en una mitjana de 5,08 punts, tres dècimes menys que fa un any.

Principals problemes de Catalunya

La preocupació més citada pels catalans enquestats és l'atur i la precarietat laboral (amb un 55,4%), seguida del funcionament de l'economia (amb un 29,7%) i la immigració (amb un 28,7%).
Anar al contingut