Barcelona

Els hotelers garanteixen preus raonables per a fires com el Mobile World Congress

Davant la baixada de l'ocupació hotelera durant l'any 2008, el Gremi d'Hotels de Barcelona es planteja apostar per conservar i atreure fires i congressos a la ciutat. Per aquest motiu, els hotelers han garantit preus raonables als seus establiments durant la celebració de fires, com el congrés de telefonia Mobile World Congress, que comença dilluns que ve. Aquesta era una de les demandes dels organitzadors del congrés, que l'any passat van criticar la pujada de preus dels hotels i van amenaçar de dur el congrés a un altre lloc. Una altra qüestió era el reforç de la seguretat, que es farà efectiu amb un pla especial dels Mossos i la Guàrdia Urbana per evitar els furts i els incidents de les últimes edicions.

Actualitzat
Els hotelers de Barcelona han creat un nou producte per atreure congressos i fires a la ciutat que representarà disposar de "milers d'habitacions" a un preu garantit de temporada baixa perquè els operadors siguin més competitius i tinguin més facilitats a l'hora d'atreure clients.

La crisi econòmica també ha afectat el sector hoteler de Barcelona, que ha tingut una baixada de l'ocupació del 7% el 2008, segons dades del Gremi d'Hotels. D'aquí que els hotels ofereixin un element de contractació molt "potent" i "molt agressiu" per fer front a la crisi i donar facilitats a la ciutat, en paraules del president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos.

Clos ha dit que els hotelers "anem a totes", no només per atreure noves fires i congressos, sinó perquè les que hi ha es quedin a la ciutat amb ofertes de preus molt competitius. El portaveu dels hotelers també ha explicat que aquest nou producte, en el qual també participen Fira de Barcelona i Barcelona Convention Bureau, serà flexible a l'hora de fer reserves i reduirà el temps en el qual es poden fer cancel·lacions.

Un pla de seguretat conjunt envoltarà el congrés de telefonia

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, juntament amb els organitzadors del Mobile World Congress i els responsables de Fira i Turisme de Barcelona, han dissenyat un pla per reforçar la seguretat del congrés i evitar l'acció de carteristes i delinqüents.

Aquest congrés de telefonia obre portes aquest dilluns, 16 de febrer, i el número de congressistes pot superar els 45.000 els dies de màxima afluència. A més, al recinte firal hi haurà representats 1.300 expositors. Precisament per reduir la presència de delinqüents que aprofiten les grans aglomeracions de gent, els Mossos reforçaran la vigilància dins i fora del recinte.

Segons ha explicat a Catalunya Ràdio el comissari en cap dels Mossos a Barcelona, Joaquim Belenguer, s'instal·laran dos mòduls policials: "un justament a l'entrada de manera que el congressista, quan arribi, el primer que es trobarà és una localització directa de la policia. I dins del recinte firal es col·locarà un mòdul d'atenció al ciutadà que farà el paper de centralitzar tota la gestió d'objectes perduts".

Així, els Mossos incidiran en els punts d'acreditació i d'accés al recinte, que també estaran reforçats amb vigilància privada i controladors. També es reforçarà la presència policial en les zones turístiques de la ciutat, al metro i a l'aeroport.

Per evitar l'accés de persones no acreditades a l'interior de la fira, el recinte estarà protegit amb una tanca especial doble per evitar salts i accessos no permesos, que vigilarà personal de seguretat privada.

Dispositiu especial de mobilitat i seguretat viària

Durant els dies que durarà el congrés, també s'ha tingut en compte el manteniment de la fluïdesa del trànsit en les zones afectades per evitar perjudicis als veïns, i s'ha previst la creació d'itineraris d'ús exclusiu per a autocars i taxis, així com el reforç del servei de taxis a l'aeroport.
Anar al contingut