Barcelona

Una setantena d'alumnes es tanquen a la nova facultat de Comunicació de la UPF

Una setantena d'estudiants s'han tancat aquest dijous a la nit al nou edifici del campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, que el president de la Generalitat, José Montilla, té previst inaugurar aquest divendres. Els universitaris s'han tancat a l'edifici de Ca l'Aranyó, al barri del Poblenou de Barcelona, en protesta pel Pla Bolonya. El rector de la UPF, Josep Joan Moreso, els ha avisat que no es podrien quedar tancats a l'edifici, i tres hores després que comencés la protesta, uns quaranta efectius dels Mossos d'Esquadra han desallotjat els estudiants i n'han emmanillat uns quants. La protesta s'ha traslladat fora de l'edifici, ja que els estudiants han considerat desproporcionada l'actuació policial.

Actualitzat
José Montilla inaugurarà aquest divendres al migdia el nou campus, situat al número 138 del carrer Roc Boronat i on hi ha activitat des del 7 de gener passat. El president anirà acompanyat de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, el secretari d'Estat d'Universitats, Màrius Rubiralta, la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i el rector de la UPF, Josep Joan Moreso.

Aquest divendres al matí, els estudiants tenen previst fer un taller de pancartes i al migdia les exhibiran, coincidint amb la visita de Montilla, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller d'Universitats, Josep Huguet.

Unes 3.500 persones -entre estudiants, professors i personal d'administració- passen diàriament pel campus. L'edifici acull nou estudis de grau (Comunicació Audiovisual, Lingüística, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques, Traducció i Interpretació, i les enginyeries tècniques i superiors en Informàtica i Telecomunicació) i de postgrau (tres doctorats, nou màsters oficials i onze màsters i diplomes de postgrau propis).

Les noves instal·lacions de la UPF al Poblenou -i més concretament al 22@- ocupen una superfície de 34.000 m2, l'espai que ocupen els edificis moderns i les fàbriques antigues de Ca l'Aranyó.
Anar al contingut