Madrid

D3M presenta un altre recurs al Constitucional contra les candidatures anul·lades

El Tribunal Constitucional haurà de tornar a pronunciar-se aquest dimecres sobre l'anul·lació de les candidatures de Democràcia 3 Milions (D3M) a les eleccions basques. La plataforma abertzale ha decidit, a última hora, que presentarà un segon recurs a la decisició del Suprem. El primer ha estat rebutjat perquè, segons el Constitucional, no estava prou justificat. El Tribunal sí que ha admès a tràmit l'escrit d'Askatasuna, l'altra força de l'esquerra abertzale que vol participar en les eleccions. Ara, el Fiscal i l'Estat poden presentar al·legacions, sobre les quals els magistrats s'han de pronunciar abans de l'inici de la campanya, divendres.

Actualitzat
Democràcia 3 Milions ha recorregut contra l'anul·lació que diumenge a la mitjanit va dictaminar per unanimitat la sala 61 del Tribunal Suprem, en considerar que la plataforma abertzale està vinculada a la il·legalitzada Batasuna i, per tant, a la banda terrorista ETA. 

D3M ha presentat un primer recurs que el Constitucional ha acordat que no admetrà a tràmit, amb l'argument que no estava justificada "l'especial transcendència constitucional" del recurs. Aprofitant que el termini per presentar recurs no acabava fins la mitjanit passada, la plataforma ha decidit tornar a recórrer per tal de poder participar a les eleccions de l'1 de març al País Basc.

El recurs que ja està admès és el d'Askatasuna. En aquest cas, la fiscalia i l'advocacia de l'Estat hi poden presentar al·legacions fins aquest dimecres a les 15.00 hores. Com en l'altre cas, s'haurà de resoldre abans que divendres a les 00.00 hores comenci la campanya electoral.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut