Figueres

L'Alt Empordà demana suport a la Generalitat per regular la prostitució de carretera

Els municipis de l'Alt Empordà volen posar fi a la prostitució de carretera, un pràctica que, dins l'àrea de Girona, es pot veure amb freqüència en aquesta comarca. És per això que el Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'ha reunit aquest dimarts amb el delegat de la Generalitat a la demarcació de Girona, Jordi Martinoy, i li ha demanat suport per prohibir i penalitzar la prostitució a la carretera.

Actualitzat
La Generalitat calcula que a les carreteres gironines hi ha més de 100 punts on s'exerceix la prostitució, la majoria, a l'Alt Empordà. Per posar-hi fre, el Consell Comarcal altempordanès ha creat una comissió per demanar que es prohibeixi aquesta pràctica, una iniciativa que podrien seguir la resta de comarques gironines, segons ha explicat l'alcaldessa de Vila-sacra i membre de la comissió, Carme Barceló. "L'objectiu és unificar-ne els criteris i que el Parlament i el Congrés tinguin més pressió", ha explicat.

Precisament, Vila-sacra va sortir als mitjans de comunicació quan es va saber que l'Ajuntament llançava desinfectant Zotal en una rotonda per fer-ne fora una prostituta que hi buscava els clients.

La setmana que ve està prevista una trobada de presidents de consells comarcals en què es buscaran fórrmules per regular la prostitució a les carreteres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut