Ontinyena

Desencallen el projecte de construir un Las Vegas als Monegres després d'un any d'especulacions

Els promotors del projecte "Gran Scala", que vol construir un Las Vegas als Monegres, han signat i pagat les primeres opcions de compra dels terrenys a la localitat on està previst construir-lo, a Ontinyena. És el primer pas en ferm després de més d'un any d'especulacions sobre el seu futur. Els promotors han pagat als propietaris per avançat un 4% del valor total dels terrenys per fer-hi Gran Scala, i la constructora tindrà fins a 2 anys per comprar o retirar l'opció. Són les primeres opcions de compra que s'han signat. Uns 100 propietaris han venut les seves finques.

Actualitzat
El macroprojecte d'oci i de joc Gran Scala, que molts han comparat amb Las Vegas, però que estaria situat als Monegres, té el suport de la majoria dels veïns i el govern d'Aragó. Un dels principals atractius del projecte és la gran injecció econòmica que pot significar per a la zona, però també hi ha grups, sobretot ecologistes, que s'hi oposen frontalment.

Primeres compres


Ara, malgrat les polèmiques i la crisi, el projecte ha fet un nou pas endavant. Uns 100 propietaris de les finques on està previst construir-hi el Gran Scala han signat els primers papers d'opció de compra dels terrenys. Són 900 hectàrees en total del municipi d'Ontinyena. Representants de l'empresa promotora, ILD, pagaran a cada veí afectat el 4% del valor de la seva finca. El primer pagament s'ha tancat per un valor total de 300.000 euros per a totes les finques.

L'alcalde d'Ontinyena creu que els treballs podran començar aquest any, ja que el projecte del macrocomplex està dissenyat, el suport de l'Ajuntament és unànime i "també tenim el suport del Govern d'Aragó", ha assenyalat.



Anar al contingut