Udine

Mor Eluana Englaro, la noia italiana que feia disset anys que es trobava en estat vegetatiu

Eluana Englaro ha mort aquest dilluns a les 20.10 a la clínica de la ciutat d'Udine, a Itàlia, on estava ingressada. Des de divendres, els metges li han retirat l'alimentació i la hidratació amb el permís d'una sentència del Tribunal Suprem. La família de la dona, de 38 anys, va demanar que la deixessin morir després d'haver estat disset anys en estat vegetatiu per un accident. Tot i disposar del vistiplau de la justícia, la seva petició va topar amb l'oposició del govern de Silvio Berlusconi, que ha intentat, a contra rellotge, aprovar a les cambres un projecte de llei per evitar que Eluana Englaro morís.

Actualitzat
El president del Senat, Renato Schifani, ha anunciat a la cambra la mort de la noia, mentre es debatia la llei que havia d'anul·lar la suspensió de l'alimentació. "Aquest és un moment de reflexió en què tots, començant pels polítics, han de reflexionar sobre el dret a la vida i la mort", ha dit Schifani abans que els senadors i diputats han guardat un minut de silenci. La sessió ha quedat suspesa, però el ministre de Sanitat, Maurizo Sacconi, ha demanat a la cambra que continuï amb la tramitació de la llei perquè "el sacrifici d'Eluana no sigui inútil".

Aquest cas ha dividit la societat italiana. Després que es va saber la notícia, s'hi han viscut moments de tensió. El vicepresident del grup conservador al Senat, Caetano Quagriello, ha agafat el micròfon i ha denunciat que "Eluana no ha mort, sinó que ha estat assassinada". Des de l'oposició, el Partit Demòcrata ha acusat la coalició de govern de fer "l'enèsim acte de carronya política sobre la mort d'Eluana". A les portes de la clínica d'Udine s'hi han concentrat diverses desenes de persones.

El primer ministre, Silvio Berlusconi, ha expressat un "dolor profund" per la defunció de la noia. El Vaticà ha expressat el desig que "Déu perdoni els responsables de la seva mort" i estudia excomulgar les persones que hi han participat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut