Udine

Els metges d'Eluana li retiren l'alimentació mentre el pare crítica la "tortura inhumana" del govern

La mort d'Eluana Englaro, la dona italiana que fa 17 anys que està en coma, s'està convertint en una veritable cursa entre els desitjos de la víctima, la justícia i el govern. Després que el govern de Silvio Berlusoni hagi avançat un projecte de llei per impedir la mort d'Eluana, els metges han accelerat el procés. Els metges han suspès aquest dissabte l'alimentació i la hidratació artificial a la pacient. Inicialment s'havia decidit retirar-la-hi de manera progressiva, però la insistència del govern n'ha accelerat el procés. El pare d'Eluana, Beppino Englaro, lamenta aquesta cursa i titlla de "tortura inhumana" els esforços del govern de Berlusconi.

Actualitzat
Els metges han suspès totalment l'alimentació i hidratació artificial a Eluana Englaro, la italiana en estat vegetatiu des del 1992. Segons avança el canal de televisió Sky TG24 citant fonts mèdiques, l'equip de voluntaris que assisteixen Englaro a la clínica Quiete d'Udine han decidit avançar la suspensió definitiva de l'alimentació i hidratació d'aquesta dona italiana de 38 anys.

Es tracta d'un canvi de plans respecte a la previsió inicial d'anar-li retirant el menjar de forma progressiva. El protocol mèdic consistirà ara a administrar a la dona només sedants i antiepilèptics, mentre s'espera que mori per deshidratació. Tot i això, Eulana podria trigar encara quinze dies a morir.

La suspensió total de l'alimentació arriba després que el govern italià anunciés la presentació d'un projecte de llei per aturar la mort d'Eluana. La regulació s'ha de presentar dilluns al Parlament i s'intentarà aprovar en el temps rècord de dos o tres dies. Aquesta és l'última opció de l'executiu després que el president de la República, Giorgio Napolitano, rebutgés signar un decret urgent amb el qual el govern de Silvio Berlusconi volia aturar la mort de la dona.

El pare titlla la situació de "tortura inhumana"

El pare d'Eluana, Beppino Englaro, assegura que la situació legal que s'ha creat al voltant del cas és una "tortura inhumana", i ha afegit que se sent "commocionat" per les mesures que s'estan prenent per evitar la mort d'Eluana.

Beppino Englaro assegura que la seva filla sempre havia expressat la seva voluntat de morir de manera digna si quedava en estat vegetatiu, i diu que "si els metges l'haguessin deixat morir, com ella volia, quan ens van dir que no hi havia esperança, no hauríem de reviure contínuament el drama de la mort de la nostra filla".

El Tribunal d'Apel·lació de Milà va autoritzar la família a retirar l'alimentació artificial a Eluana i després el Suprem va confirmar la sentència.
Anar al contingut