Roma

Berlusconi desafia Napolitano i insisteix a evitar la mort d'Eluana

El primer ministre italià continua amb el seu pols al president de la República pel cas Eluana. Després que Napolitano es negués a signar el decret llei impulsat per Berlusconi, ara el primer ministre italià ha anunciat que té preparat un projecte de llei. El govern l'ha aprovat i ara s'ha de debatre al Senat. La intenció és reunir de manera immediata els grups polítics per agilitzar els tràmits i que s'aprovi amb celeritat, perquè els metges calculen que a la pacient li queden un parell de setmanes de vida. Mentrestant, el pare d'Eluana assegura que se sent "commocionat" pels esdeveniments polítics i ha titllat de "tortura inhumana" la situació que viuen.

Actualitzat
Berlusconi havia redactat amb caràcter d'urgència un decret llei que el president de la República, Giorgio Napolitano, s'ha negat a firmar per inconstitucional.

El primer ministre italià ja havia previst aquesta possible negativa, i tenia preparat un projecte de llei per tal d'impedir la mort d'Eluana Englaro, la dona que es troba en estat vegetatiu des de fa 17 anys i a qui aquest divendres se li va començar a retirar l'alimentació.

El govern l'ha aprovat i ara comença la tramitació al Senat, que trigarà uns dies tot i que Berlusconi espera que es pugui fer amb celeritat per impedir la mort d'Eluana, autoritzada per una sentència del Tribunal Suprem però que el primer ministre considera una "omissió de socors".

El pare titlla la situació de "tortura inhumana"

El pare d'Eluana, Beppino Englaro, assegura que la situació legal que s'ha creat al voltant del cas és una "tortura inhumana", i ha afegit que se sent "commocionat" per les mesures que s'estan prenent per evitar la mort d'Eluana.

Beppino Englaro assegura que la seva filla sempre havia expressat la seva voluntat de morir de manera digna si quedava en estat vegetatiu, i diu que "si els metges l'haguessin deixat morir, com ella volia, quan ens van dir que no hi havia esperança, no hauríem de reviure contínuament el drama de la mort de la nostra filla".

El Tribunal d'Apel·lació de Milà va autoritzar la família a retirar l'alimentació artificial a Eluana i després el Suprem va confirmar la sentència. La dona és en una clínica d'Udine i ja se li ha retirat l'alimentació. Els metges calculen que li queden dues setmanes de vida.
Anar al contingut