Barcelona

Condemnat a no acostar-se a l'escola ni a la directora ni a l'inspector als quals va amenaçar

Un home que l'octubre de l'any passat va insultar i amenaçar la directora d'un centre educatiu de Barcelona i un inspector d'Educació no podrà acostar-se a ells ni tampoc a l'escola. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el jutge que porta el cas ha dictat una ordre d'allunyament que li impedeix acostar-se a l'escola durant quatre mesos. A més, el condemnat no podrà comunicar-se per cap mitjà amb l'inspector ni amb la directora del centre. És la primera vegada que hi ha una sentència d'aquestes característiques a l'estat espanyol.

Actualitzat
El jutge considera provat que, en una reunió a l'escola, l'home va insultar i amenaçar greument la directora del centre i l'inspector d'Educació. Per això, ha condemnat l'home a no apropar-se als professionals ni a l'escola.

A més a més, el condemnat haurà de pagar una multa de 360 euros per dues faltes contra l'ordre públic.

Pel que fa l'ordre d'allunyament, el condemnat ja n'ha complert 2 mesos perquè, temps enrere, el jutge li havia dictat una mesura cautelar en aquest sentit i ja estava obligat a no acostar-se al centre d'ensenyament.

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha valorat de forma positiva la sentència. Creu que és un "bon avís" perquè es prengui consciència que s'ha de garantir el respecte i la convivència i que no es pot agredir ni insultar "impunement".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut