Madrid

Espanya ignora la petició de la UE i no reconeixerà la independència de Kosovo

El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha reiterat que Espanya no reconeixerà la independència de Kosovo. El govern té un posicionament "ferm" que coincideix amb la "gran majoria" dels 192 països membres de l'ONU. "Crec que no arriben a 50 els països que han reconegut Kosovo", ha afegit el ministre. El govern espanyol ignora així la petició del Parlament Europeu que ha instat tots els estats membres que no ho havien fet a reconèixer la sobirania de l'exprovíncia sèrbia.

Actualitzat
La cambra europea ha fet la petició a través d'una resolució no vinculant. Des que Kosovo va declarar la seva independència de Sèrbia, 54 països li han donat suport, 22 dels quals són europeus. Espanya, Grècia, Xipre, Romania i Eslovàquia encara no ho han fet.

La justificació que ha donat Miguel Ángel Moratinos és que Espanya respecta per damunt de tot la "integritat territorial" dels estats. En el cas de Sèrbia, Madrid dubta que la declaració d'independència unilateral de Kosovo afavoreixi l'estabilitat de la regió dels Balcans. A més, segons ha explicat el ministre, el govern espanyol està a l'espera del dictamen de la Cort Internacional de Justícia de la Haia que és qui decidirà sobre la validesa de la independència de l'exprovíncia.
Anar al contingut