Roma

Berlusconi enllesteix un decret urgent per prohibir la mort d'Eluana Englaro

Eluana Englaro és una dona italiana de 38 anys que en fa 17 que està en coma vegetatiu després d'un accident. La seva família ha aconseguit una sentència judicial que autoritza la desconnexió del sistema d'alimentació que la manté amb vida. Però el primer ministre Silvio Berlusconi vol impedir-ho. El govern italià ha preparat un decret urgent per prohibir la interrupció de l'alimentació d'Eluana i de totes aquelles persones que no hagin manifestat aquesta voluntat en un testament vital. El decret, però, l'ha de firmar el president de la República, que s'ha mostrat reticent a validar-lo. Napolitano ha expressat la seva "perplexitat" per la decisió del govern.

Actualitzat
El govern de Silvio Berlusconi vol impedir la mort d'Eluana Englaro, tot i la voluntat dels seus pares. I ho vol fer amb un decret urgent que prohibeixi la interrupció de l'alimentació que subministren a la dona, de 38 anys, a través d'una sonda.

Concretament, l'executiu italià vol modificar amb aquest decret la llei de testament vital. D'aquesta manera, com que Eluana Englaro no va fer el testament vital, no se li podria retirar l'alimentació artificial.

Quan els jutges van autoritzar el desig dels familiars d'Eluana perquè fos desconnectada, el Ministeri de Sanitat va aprovar una directiva que prohibia a tots els hospitals interrompre el tractament d'un malalt terminal. La Quiete, el centre on hi ha Eluana, va acceptar fer-ho, i ho podrà fer perquè no té la consideració de centre sanitari sinó de residència i, per tant, no es regeix per aquesta directiva.

Les pròximes hores l'equip mèdic li començarà a reduir l'alimentació que la manté amb vida. Després, trigarà entre dues i tres setmanes a morir. Segons els experts, la dona no té una percepció del dolor igual que el d'una persona sana perquè està inconscient, i no sentirà res. Davant d'aquesta situació, Beppino Englaro, pare d'Eluana, ha demanat que el debat es desenvolupi lluny "del cos de la seva filla".
Anar al contingut